Helsingissä, Suomen pääkaupungissa, on tunnetusti lukematon määrä ravintoloita, jotkut hyviä, toiset taas ovat enemmän keskittyneet juomapuoleen aterioiden monipuolisuuden sijaan.

Millainen on hyvä ravintola? Hyvä ravintola on tietysti palvelualtis, siisti, viihtyisä ja tietenkin siellä tarjotaan mahtavaa ruokaa.

Ravintoloita voidaan arvostella usealla eri tavalla, kuten arvostetulla Michelin tähdellä, tai Big Gourmand –symbolilla, mutta on myös ravintoloita, jotka eivät keräile ansiomerkkejä, mutta ovat siitä huolimatta suosittuja juuri yksinkertaisen ja perinteisen suomalaisen ruokansa vuoksi.

Tässä on viisi suosittua ravintolaa Helsingissä, jotka ovat tunnettuja hyvästä ruoastaan ja palvelustaan.

1. Ravintola Olo on yhdellä Michelin –tähdellä palkittu ravintola, sekä ykköseksi rankattu kilpailussa ”Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2012”. Menu perustuu skandinaaviseen ruokaan.

2. Ravintola Chez Dominique, on kahden Michelin -tähden ravintola, jonka menu perustuu pohjoismaisiin ja ranskalaisiin ruokiin. Valitettavasti tämä ravintola on kesäaikana suljettu.

3. Ravintola Farang, joka tarjoaa Kaakkois-Aasialaisia ruokia ja juomia. Äänestettiin Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2011. Big Gourmand –symboli.

4. Ravintola Sea Horse on tunnettu perinteisestä suomalaisesta ruoasta. Tämä ravintolaa on täydellinen, jos etsii ruokailupaikkaa, jossa tarjoillaan tuttuja suomalaisia ruokalajeja.

5. Ravintola Kalastajatorppa on tasokas vanha ravintola, jossa tarjoillaan erinomaisia suomalaisia sekä kansainvälisiä herkkuja.