Kaivohuone

Aivan Helsingin keskustan tuntumassa, Kaivopuiston laidalla sijaitseva Kaivohuone on varmasti yksi kaupungin klassisimmista ja kautta vuosikymmenten suosituimmista iltaravintoloista. Kaivohuoneella on nimittäin pitkä historia Helsingin seurapiirien suosituimpana kokoontumispaikkana.Kaivohuoneen suunnitteli ja rakennutti arkkitehti Carl Engel vuonna 1838. Se rakennettiin kylpylän yhteyteen ravintolatilaksi, ja oli jo silloin suosittu illanviettopaikka myös venäläisten ja keskieurooppalaisten kylpylävierailijoiden keskuudessa. Kaivohuoneen historiaan mahtuu kuitenkin myös vaikeampia aikoja, sillä sen suosio laski esimerkiksi kolera-epidemioiden yhteydessä, kuitenkaan ikinä menettämättä asemaansa yhtenä kaupungin tärkeimmistä tapaamispaikoista jälleen menneellä vuosisadalla.

Uudistus 2004

Loistoa ja ylellisyyttä nähdään Kaivohuoneella tänä päivänä ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuonna 2004 iltaravintola koki yhden kaikkien aikojen suurimmista uudistuksistaan, kun sen nykyinen omistaja Sedu Koskinen peruskorjasi ravintolan palauttaen sen alkuperäiseen loistoonsa modernilla ja ylellisellä tyylillä koristeltuna. Uusi sisustus on valmistunut omistajan oman valvonnan alla art deco -henkisellä tyylillä.

Sijainti

Kaivohuone palvelee Helsingin iltaelämää tunnelmallisella paikallaan aivan meren rannassa. Uudistetuissa tiloissa on mahdollisuus järjestää katettu illallinen 300 hengelle ja hieman vapaamuotoisempi tilaisuus jopa 1000 hengelle. Tämä on huomattavasti enemmän kuin mitä ravintolaan mahtui ennen uudistusta. Tunnelmallinen sisustus ja sijainti eivät kuitenkaan ole Kaivohuoneen ainoat meriitit, sillä ravintolalla on lisäksi myös hyvät pysäköintimahdollisuudet sekä hyvät kulkuyhteydet, jotka varmasti lämmittävät ainakin kauempaa saapuvien mieliä.