Lasit ovat olennainen osa kodin astiastoa ja tarjoilua olitpa sitten järjestämässä juhlia tai vain nauttimassa rentouttavaa iltaa kotonasi päivän päätteeksi. On tärkeää valita oikeanlainen juomalasi jokaiseen tilanteeseen, jotta voit nauttia juomastasi täysin siemauksin. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia juomalaseja ja niiden käyttötarkoituksia.

Viinilasit

Hyvien viinien ystäville oikeanlaisten viinilasien hankinta on välttämätöntä. Valitse punaviinille leveämpi lasi, joka mahdollistaa viinin hengittämisen ja sen aromien vapautumisen. Valkoviinille taas sopii kapeampi ja korkeampi lasi, joka pitää juoman viileänä pidempään. Samppanjalle on omat kapeakaulaiset lasinsa, jotka säilyttävät juoman kuplat ja aromit parhaalla mahdollisella tavalla.

Olutlasit

Erilaisille oluille tarkoitetut lasit vaihtelevat suuresti oluttyypin mukaan. Esimerkiksi IPA-oluelle sopii parhaiten kapeakaulainen ja korkea lasi, joka keskittää oluen aromit ja auttaa säilyttämään vaahdon. Tuoppi taas on perinteinen valinta esimerkiksi lager-oluille, ja se tarjoaa runsaasti tilaa oluen vaahtoutumiselle, mikä puolestaan auttaa aromien säilymisessä.

Mukit kuumille juomille

Kahvi, tee ja kaakao ansaitsevat omat kuumuutta kestävät mukinsa. Valitse kahvikuppi, jossa on tarpeeksi tilaa maidolle ja sokerille, jos suosit makeampaa kahvia. Teemuki voi puolestaan olla hieman suurempi ja leveämpi, jotta aromikas juoma pääsee oikeuksiinsa.

Tilaa laadukkaat juomalasit netistä

Jos etsit laadukkaita ja monipuolisia juomalaseja, kannattaa tutustua vaikkapa Fyrklövern-verkkokaupan valikoimaan. Netissä on tarjolla laaja valikoiman erilaisia juomalaseja kaikkiin tarpeisiin, olit sitten tarjoilemassa viiniä, olutta, kahvia tai cocktaileja. Valitse juomalasit tarpeidesi mukaan ja nauti juomistasi täysin siemauksin!