Sara Chafak

Sara Chafak on suomalainen malli ja entinen Miss Suomi, joka tunnetaan myös kokkaustaidoistaan. Lisäksi Sara on kokeillut siipiään laulajana. Hän on syntynyt Helsingissä vuonna 1990 ja on näin ollen vasta 25-vuotias. Tämä tumma kaunotar on isänsä puolelta puoliksi marokkolainen. Chafakin perheeseen kuuluu Saran ja tämän vanhempien lisäksi Saran kolme veljeä sekä yksi sisko.Tällä hetkellä Sara asuu Helsingissä ja opiskelee kansainvälistä markkinointia virolaisessa Estonian Business School -yliopistossa Tallinnassa. Chafakiin voi tutustua lähemmin esimerkiksi hänen Instagram-tilillään; sivuilta löytyy runsaasti kuvia sekä itse kaunottaresta että hänen intohimoistaan, kuten ruoanlaitosta.

Ura missinä

Sara osallistui Miss Suomi -kauneuskilpailuun vuonna 2012, voittaen Miss Suomi -tittelin 21-vuotiaana. Hän jätti perintöprinsessoiksi vaaleaveriköt Sabina Särkän ja Viivi Suomisen. Samana vuonna hän osallistui Miss Universe -kilpailuun; Saran profiiliin ja kuviin voi tutustua tapahtuman kotisivuilla. Kilpailu käytiin Yhdysvalloissa Las Vegasissa Planet Hollywood Resort & Casinolla, ja kilpailun voitti kyseisenä vuonna yhdysvaltalainen Olivia Culpo. Sara jäi tässä 89 maan osanottajan kilpailussa Top 16:n ulkopuolelle.

Nuori monilahjakkuus

Laulajan uraakin Sara on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kokeilla. Hän esiintyy JVG:n ja Mikael Gabrielin ”Sara Chafak” -nimisellä musiikkivideolla – ja räppääkin siinä! Sara mainitseekin, että musiikilla kuten jalkapallollakin on aina ollut merkittävä rooli hänen elämässään. Saran luistelutaidoista saatiin puolestaan melkoinen näyte hänen osallistuttuaan Dancing on Ice -ohjelmaan vuonna 2013. Sara ja hänen ammattiluistelijaparinsa Sasha Palomäki sijoittuivat ohjelmassa lopulta sijalle kolme. Hän nautti ohjelman tekemisestä niin paljon, että kertoi myöhemmin ohjelman päättymisen jättäneen melkoisen ”tyhjän kolon” elämäänsä. Sara Chafakia voidaan siis huoletta kutsua täysin rehellisesti monilahjakkuudeksi, joka taitaa paljon muutakin kuin kameroiden edessä poseeraamisen.Hiljattain Sara on yllättänyt myös pokerinpeluutaidoillaan osallistuttuaan PokerStarsin Shark Cage -turnaukseen vuonna 2014. Shark Cage -ohjelmassa osallistujat pelaavat pokerin ammattilaisia vastaan tavoitteenaan voittaa miljoonan dollarin suuruinen päävoitto. Ohjelmassa bluffi on hyvin keskeisessä roolissa, ja kiinni jäädessään bluffaaja (tai bluffissa onnistuessaan huijatuksi tullut) joutuu jäähylle haihäkkiin, josta ohjelman nimi on peräisin.Täysin amatöörinä Sara ei Shark Cage -ohjelmaan lähtenyt, sillä hän on harrastanut pokerin pelaamista jo 19-vuotiaasta saakka. Hän onnistui ohjelmassa muun muassa saamaan pokeriammattilaisen Ronnie Bardahin luovuttamaan paremman kätensä loistavalla bluffilla. Jatkopaikkaan rahkeet eivät hyvästä pelistä huolimatta kuitenkaan riittäneet, vaan alkuerän voiton vei Kara Scott. Sara kertoi 12 tuntia kestäneen pelisession olleen kuitenkin loistava, joskin myös rankka kokemus. Omina vahvuuksinaan pokerin pelaajana Sara pitää psykologista puolta – eikä hän arvele naissukupuolestakaan olevan ainakaan haittaa. Nuori nainen myös seuraa ahkerasti pokerin ammattilaisia tavoitteenaan oppia uusia strategioita ja kikkoja tullakseen paremmaksi pelaajaksi.Jo lapsuudestaan saakka Saran intohimoihin on kuulunut myös kokkaus. Hän kertoo laittaneensa ruokaa, leiponeensa ja kehittäneensä omia reseptejään jo pienestä pitäen. Saralla on myös kokin koulutus, ja sittemmin hän on saanut myös oman Suolasta sahramiin -nimisen kokkiohjelmansa. Sara ei kokkaa malliurastaan huolimatta mitään dieettiruokaa, vaan tärkeimmässä roolissa ruoassa on maku – vaikka kaloreita kertyisikin jokunen siinä sivussa. Monissa Saran ruoissa maistuvat marokkolaiset juuret ja alueella käytettävät mausteet. Inspiraatio resepteihin on usein peräisin oman marokkolaisen isoäidin laittamista ruoista.

Monikulttuurisen taustan vaikutus

Sara on myöhemmin taistellut muun muassa koulukiusaamista ja rasismia vastaan kertomalla omaa tarinaansa. Marokkolaistaustainen Sara kuuli etenkin teinivuosinaan usein ikäviä kommentteja ihonväristään ja erilaisuudestaan, vaikkei itse Suomessa syntyneenä ja kasvaneena nuorena naisena tuntenutkaan itseään mitenkään muista poikkeavaksi. Myöhemmin hieman perinteisestä suomalaisesta poikkeava ulkonäkö tummine piirteineen koitui Saran onneksi, kun hän erottui muista Miss Suomi -finalisteista edukseen ja vei tittelin kotiin. Kilpailun voitto epäilemättä auttoi Saraa eteenpäin mallinurallaan ja aukaisi samalla myös muita ovia omien intohimojen toteuttamiseen. Monikulttuurisen taustansa ansiosta Sara puhuu sujuvasti myös viittä eri kieltä, mikä on merkittävä etu kansainvälistä uraa luotaessa.