Parhaat juomat


Juomia, eli drinkkejä on sekoitettu jo ammoisista ajoista lähtien, ja osittain siksi, että saataisiin väkevä alkoholin maku häivytettyä. Joka tapauksessa drinkit ovat koristeellisia, värikkäitä, ja maistuvat pahaenteisen hyvältä.

Baareissa ja ravintoloissa tarjoillaan yhtä sun toista drinkkiä, ja ennen olikin tapana haastaa ravintolan baarimikko tilaamalla jotain uutta, tai vaikeasti sekoitettavaa juomaa.

Yleensä drinkkien raaka–aineet ovat kirkkaat, esimerkiksi votka, gini, viski, brandy ja rommi. Drinkit valmistetaan erilaisiin laseihin, joita ovat esimerkiksi cocktail –lasi, high ball -lasi, collins –lasi, grogilasi ja margarita -lasi. Kun juomat valmistellaan, niitä voidaan sekoittaa, ravistaa tai rakentaa.

Drinkkien valmistukseen tarvitaan alkoholin lisäksi erilaisia mehuja, hedelmiä ja marjoja. Yrttejä ja mausteitakin vaaditaan tiettyihin juomiin, sekä koristeluun esimerkiksi makeisia ja kirsikoita. Tärkeää on löytää hyvä suhde alkoholin ja lisukkeiden välille.

Sekoitettaessa drinkki käytetään aineosia, jotka sekoittuvat helposti. Juoma sekoitetaan erityisessä sekoitusastiassa ja tarjoillaan heti. Ravistettava juoma sisältää ainesosia, jotka sekoittuvat huonosti, kuten sokeria, kermaa ja erilaisia mehuja. Ravistamiseen käytetään shakeria.

Rakennettaessa juoma se valmistetaan suoraan lasiin, ja valmistus aloitetaan miedoimmasta vahvimpaan, sekä eniten sokeria sisältävästä vähiten sokeria sisältävään. Hieno taidonnäyte on drinkki nimeltään Sateenkaari, jossa eri juomat valutetaan lusikan avulla varovasti kapeaan lasiin.

Drinkeissä käytettävät mitat ovat: cl – senttilitra, dl – desilitra, kpl – kappale, l – litra, rkl – ruokalusikallinen ja tl – teelusikallinen.

Suosituimpia drinkkejä kautta aikojen ovat esimerkiksi Cosmopolitan, White Russian eli valkovenäläinen, Margarita, Mojito, Ampiainen, Sateenkaari, Bloody Mary, Tequila Sunrise, Tom Collins ja Chocolate Baileys Martini.